LA ȘCOALĂ CU NEA TITI

Image may contain: text

Desigur că cei mai mulți din cei care sunt fani activi ai teorilor conspirației sunt cei care au studii puține, fie pentru c-au tras chiulul de la orele de știință, fie pentru că circumstanțele au făcut în așa fel în cât să nu poată pricepe de mai mult de o notă de trecere. Nu toți am avut părinți care să ne ceară să mergem la arat sau care să-și permită să ne asigure meditații.

Drept e că nici Titi, profesorul de fizică, dar nici doamna Geta, profesoara de biologie, nu au făcut materia plăcută pentru copii, astfel încât aceștia să treacă anul cu un minim de cunoștințe din materia respectivă.

Marius e, însă, stăpân acum pe cunoștințe legate de virusologie, interese politice și tehnologia informației. Îți poate vorbi ore întregi despre gripa aviară, Bill Gates, masonerie, microcipuri și manipularea populației prin mijloace media.

Kamelia cu ‘k’ e și ea supărată că nu mai poate pleca în Insulele Canare, că trebuie să stea după toți săracii ca să intre la Mega Image Concept sau că au învățat-o ăștia acum să se spele pe mâini la 40 de ani.

NU ÎNȚELEG CE ZICE, DAR ÎMI PLACE CUM SE AUDE ÎN MINTEA MEA

Think About It Reaction GIF by Big Potato Games

Ar fi bine să conștientizați totuși că nu doar cocalarii care nu știe să scrie gândesc așa, ci și oameni cu facultate: rude cu tine, colegi de birou, prieteni ai prietenilor. Chiar dacă nu sunt atât de activi în a-i desconsidera pe specialiștii în microbiogie sau fizică moleculară, tot îi desconsideră cumva (au fost o grămadă din ăștia care, imediat după moartea lui Stephen Hawking, s-au eliberat pe Facebook spunând că a fost un frustrat, săracul).

Explicația e simplă, respectiv aceea că, dacă ești bun la X lucru, nu ești neapărat bun și la Y. Sunt o grămadă de ingineri care nu cunosc gramatica elementară, dar sunt buni la proiectele pe care le fac sau pe care pun ștampila. Și CEO-ul fimei la care lucrezi a fost un elev de notă medie și o fi muncit să ajungă unde este, dar asta nu înseamnă că acum știe el mai bine care au fost interesele ascunse cu virusul care i-a pus firma pe pauză, ca acum să te concedieze.

Te pricepi la artă? Literatura franceză clasică? Codezi? Faci aplicații de iOS? Felicitări! Dar asta nu înseamnă că brusc ar trebui să-ți luăm în considerare opiniile legate de bacterii, ARN sau cum funcționează un virus.

Și, că veni vorba, voi v-ați duce mașina la reparat la un mecanic auto care nu știe să-ți explice de ce mașina nu merge fără benzină? Nu zic să luați de bun tot ce spun unii specialiști (am explicat cum e cu apelul la autoritate de care abuzează unii), dar măcar nu puneți la suflet orice citiți.

Share:

.post-meta-bottom .post-tags { display: none; }